Банкарска опрема и сефови

Банкарска опрема

Визард Системи располага со широка палета на производи во делот на банкарска опрема: бројачи на банкноти, бројачи и сортирачи на банкноти со две, три и повеќе полици, бројачи на кованици,  UV ламби, автoмaтски детектори за фалсификати, сигурносни кеси за транспорт на пари, сигурносни куфери за транспорт на пари, пултни благајни, временски каси, сефови, хотелски сефови, приватни сефови, депозитни сефови, сефови за оружје, огноотпорни ормари за чување на документи, сигурносни пломби.

Бројачи на банкноти

Машината за броење пари е една од најкорисните уреди што можете да ги имате. Тие можат драстично да ги намалат грешките во броењето и да помогнат да се осигурате дека вашите пресметки се точни. Тие можат да ви заштедат време, затоа што многу побрзо ги бројат парите од мануелното броење, големи брзини на броење од 800, 1000,1200 банкноти во минута.

Бројачите на банкноти ќе Ви помогнат да го изброите точното количество на банкноти, да ја пресметате точната вредност, да правите пачки уредно подредени по лице и ориентација. Да пребројувате со различни модови:COUNT мод (броење по количина), MIX – микс мод (помешани деноминации), SORT мод (сортирање по дадена деноминација), лице, ориентација, ATM, FIT & UNFIT. Во бројачите на банкноти има вградено најмоќна сензорска технологија за детекција на фалсификати: 2X CIS, UV, MG, IR сензори, кои фаќаат фалсификати, притоа се детектира звучен аларм и се појавува порака на екран – што ја покажува причината за исфрлена банкнота.

Асортиманот на бројачи на банкноти  се наоѓа на листата на успешно тестирани машини на Европската Централна Банка (ЕЦБ) и Народна Банка на Македонија, СЕРТИФИЦИРАНИ ВО НАРОДНА БАНКА НА МАКЕДОНИЈА за денарот (MKD).

Нашите машини за обработка на книжни пари се софтверски развиени со софтвер за повеќе валути: денар, евро, американски долар,  швајцарски франк, британска фунта (MKD, EUR, USD, CHF, GBP, AUD, TRY, CAD, JPY, BGN, RSD, ALL, CNY).

Нашата компанија Визард Системи е ексклузивен застапник на повеќе светски брендови за банкарска опрема: HYUNDAI, LIDIX, PULLON,  MASTERWORK AUTOMODULES. Нудиме повеќе различни модели на машини за обработка на банкноти: FMD 985, FMD 885, Hyundai MIB-9, LIDIX ML-2FS, LIDIX SL-250, EAGLE EYE EE7 FS/VS,  NC 3500, NC 6000, NC 7100, NC 8500, NC 9500.

Изберете опрема што најмногу одговара на вашите потреби:

Broenje kovanici
broenje na banknoti
Dopolnitelna bankarska oprema

⇒Машини за обработка на кованици

Металните пари се составен дел од секојдневното работење, а нивното манипулирање знае да биде макотрпно и да трае со часови доколку не се користат професионални машини за обработка на истите. Нашите машини за броење монети и машини за сортирање монети го автоматизираат целиот процес за да ви заштедат драгоцено време и ресурси.

Металните пари,монетите или кованиците на секоја валута имаат свој карактеристичен дијаметар и дебелина. Бројачите за монети користат автоматизирани детектори и дискови за вртење за да ги детектираат монетите врз основа на големината и потоа да ги канализираат-распределат во соодветни фиоки за прием.

Располагаме со модели на машини за обработка на кованици со различни капацитети и брзини.Машини за броење и сортирање на сите деноминации на денари, како и машини за броење и сортирање за сите евро кованици.

Во асортиманот на машини за кованици ќе најдете модели од светски познатите брендови за банкарска опрема Multi-Cash (модел; MC 10-14 Active series), CTcoin, Cash Technology(CCE), Pelican 309 и  Zebra 309 водечки модели во својата обаст.

За бизнисите кои имаат потреба од обработка на голема количини на кованици, совршен избор се моделите MC 10-14 Active, Pelican 309 S+ и Zebra 309, за брзо пребројување, сортирање и детекција на фалсификувани кованици. Брзината на броење  кај овие модели достигнува до 1.200 кованици/минута. Професионално броење и сортирање до 9 деноминации – фиоки, и една фиока за отфрелни кованици. Моделот MC 10-14 Active, од австрискиот бред Multi Cash има вградено модуларен систем за детекција на монети: Магнетен сензор за легура на монети, Капацитивен сензор за маса на монети; Матрица-сензор на профил на монети. Оваа моќна сензорска технологија ги детектира и најсофистицираните направени фалсификат-кованици. Овие модели имаат најголема примена во трезори, маркети, фирми за кафемати, патарини, бензински пумпи и сл.

За бизнисите кои имаат потреба од обработка на помала количина на кованици, идеален избор се моделите од брендот Cash Technology(CCE), модел CCE 400 EUR– бројач и сортирач на кованици за евро, или моделот CCE 400 – обработка за кованици-денари. Брзината на овие бројачи на кованици се движи со 230 кованици/min.

 

⇒Машини за обработка на банкноти

Машини за броење и сортирање на банкноти

Како ексклузивни застапници на светскиот бренд за банкарска опрема MASTERWORK AUTOMODULES, нудиме повеќе модели на машини за обработка на банкноти од NC серијата како што се: NC 3500, NC 6000, NC 7100 и NC 8500.

Сертифицирани од ЕЦБ и НБРМ.

Станува збор за софистицирани, софтверски машини за обработка на бакноти кои беспрекорно исполнувајќи ги критериумите, на тестирањата од страна на ЕЦБ и НБРМ, континуирано се наоѓаат на Листите на успешно тестирани машини за обработка на банкноти.

Во софтверот на машините се вклучени пет валути кои се избрани како најкористени во наши простори и тоа: MKD, EUR, USD, CHF, GBP, со можност за промена на веќе постоечките или додавање на дополнителни валути покрај постоечките согласно Вашите потреби.

Нудиме максимална софтврска и техничка поддршка.

Секогаш први ги инкорпорираме  новите деноминации во софтверот на машините со што машините се оспособени да ги препознаваат новите пари пред тие да излезат во оптег.

Овие модели на машини за обработка на банкноти, се оспособени за обработка и на полимерни банкноти.

Сите модели на бројачи имаат опција за поврзување на надворешен екран за читање на резултатите од броењето што е мошне корисно за шалтерските машини, за приказ на резултатите на клиентите од другата страна. Исто така имаат опција за поврзување на термален принтер за принтање на резултатите од броењето.

 

Нашите бројачи ќе Ви помогнат да го изброите точниот број на банкноти, да ја пресметате точната вредност, да правите пачки уредно подредени по лице и ориентација. Да пребројувате со различни модови: микс, деноминација, лице, ориентација, FIT & UNFIT, притоа правејќи ги сите овие функции машината се грижи за валидноста на банкнотите, доколку наиди на сомнителна банкнота алармира покажувајќи ја причината за неподобност.

Во време кога бројот на фалсификувани бакноти во оптег, рапидно расте, притоа фалсификати  кои со голо око се непрепознатливи, од круцијално значење е употреба на професионални сертифицирани машини за обработка на банкноти. Користњето на професионални машини за обработка на бакноти, ќе Ве заштити од опасноста да Ви бидат подметнати фалсификувани пари.


СЕРТИФИЦИРАНИТЕ МАШИНИ ЗА ОБРАБОТКА НА БАНКНОТИ ВО НБРМ СЕ СЕКОГАШ ПРАВИЛЕН И СИГУРЕН ИЗБОР!


⇒Дополнителна банкарскa опрема

 

 

Сигруносните кеси ги користат CIT комапаниите, банките и другите финансиски субјекти. Еднократната употреба овозможува сигурност на средствата при транспорт. Откако еднаш ќе се отвори, на кесата се појавува боја која не може да се избрише. Секоја кеса има свој единствен сериски број, полиња за внес на податоци, назив на компанија, одговорно лице, спецификација на содржината, датум и поле за забелешки.

Покрај професионалните машини за обработка на банкноти и кованици, кај нас можете да најдете и професионални автоматски детектори за проверка на автентичноста на банкнотите од брендот Masterwork Automodules, различни модели на детектори со УВ ламби од брендот  DoCash, сигурносни кеси за транспорт на пари, сефови во различни големини и брави за хотелска и домашна употреба, пултни благањи, временски кеси и што уште не…

Автоматскиот детектор AL-11 Money Detector, работи на принцип: ставате банкнота детекторот ја повлекува низ неговите скенери, доколку банкнотата е во ред ја поминува со што на екранот ја испишува номиналната вредност на проверената банкнота, а доколку банкнотата е сомнителна по некој основ ( УВ, МГ, СЛИКА или сл.) банкнотата ја враќа назад и на екранот ја испишува причината за отфрлање. Тоа не е 100% доказ дека банкнотата е фалсификат,  туку дека е сомнителна. Утврдувањето дали една банкнота е фалсификат или не ја прави НБРМ. Автоматските детектори се прераснати во неопходни средства за работа во трговски центри, маркети, бутици, парфимерии, бензиски станици, патарини, ресторани, наплатни центри… со постојана тенденција на зголемување на нивната примена од страна на правните субјекти од различни области. Нивната мобилност, можноста за работа на батерии-без кабел, ги прави подобни за сите мобилни бизниси.

Овој модел е софтверски кој нуди проверка на автентичноста на банкнотите од 5 валути со можност, за промена или дополнување на валути согласно Вашите потреби.

Детекторите со УВ ламби Ви овозможуваат да ги проверувате УВ заштитите на банкнотите. Едноставни за употреба, компактни и практични.

Сигурносни кеси за транспорт на пари за еднократна употреба во различни големини

Нашата компанија Визард системи врши трговија на големо и мало на сигурносни кеси:

Користење на ваков тип на кеси – одличен начин за намалување на деловните трошоци, без разлика на индустријата. Најдобар избор за испорака на пратки со е-трговија, бидејќи кесите се самозапечатувачки и отпорни на кинење.

Самозапечатувачки торби – кеси за испорака на пратки. Поштарски курирски кеси за испорака на пратки водоотпорни, самозапечатувачки и отпорни на кинење

Достапност на различни димензии, Кесите се направени од LDPE, најсофистицираниот материјал со дебелина од 70 микрони. Кесите се нумерирани (8-9-10 цифрен код), 128-битен баркод,  со две ливчиња (with two receipt slip), и безбедносна лента со 50/50/90mm. Секоја кеса е нумерирана со 3 идентични броеви (шифри) баркодови, првиот број е на кесата, другите два броја се на двете ливчиња-ленти.

Заштитните торби се испечатени со слој на кој што може потпишувањето да биде со пенкала или маркери. Совршени за складирање и испорака на облека, документи, меки производи и фармацевтски производи,

РАЗЛИЧНА ПРИМЕНА:

Финансиски институции, Медицински установи, аптеки, ординации, Полициски одделенија, Курирски служби…

Од нашиот асортиман на прозиводи може да Ви понудиме метални и пластични сигурносни пломби

Метални пломби

Метални сигурносни пломби за заштита на Вашиот транспорт. Нашите модели на метални пломби се сертифицирани во согласност со меѓународниот стандард ИСО бр. 17712:2013 „Контејнери за превоз на стока–Механички пломби“ со минимум класификација „Сигуроносна пломба“ (Security seal) за сите испитувани параметри.

Царински пломби:

 • обезбедуваат сигурност на пломбираниот простор при вообичаена употреба;
 • можат едноставно да се идентификуваат;
 • изработени се на начин кој остава видливи траги во случај на обид за нивно отстранување
 • означени се со последователни ознаки без повторување на ознаките;
 • имаат можност за нанесување на дополнителни ознакии изработени се на начин кој ќе оневозможи нивно фалсификување.
 • Изработени со алуминиумска глава јонизирана со цврст слој на боја.

Сигурносни сефови со механички и електронски брави, во различни големини

Погодни за домашна употреба, хотели, маркети, канцеларии и сл. Исто така Ви нудиме и пултни благањи и временски каси со максимална заштита од кражба.

Временските каси се поддесуваат да можат да се отворат само во определен временски период.

Сефови

 

 

 

ДТУ ВИЗАРД СИСТЕМИ ДООЕЛ е ексклузивни застапник на ПРОМЕТ, најголемиот европски производител и дистрибутер на сефови.

Во нашиот асортиман на производи располагаме со:

 • Сефови отпорни на провала-кражба, Степен S1, S2, 0, I, II, III, IV, V ( спред стандард EN 14450, EN 1143-1)
 • Огнотпорни сефови, 30 min (огноотпорност LFS 30P според стандардот EN 15659), 60 min ( огноотпорност LFS 60P според стандардот EN 15659)
 • Комерцијални сефови (сефови за фирми)
 • Приватни сефови (сефови за дома)
 • Хотелски сефови
 • Сефови со задебелена двојна конструкција
 • Сефови за оружје
 • Депозитни граѓански сефови
 • Благајнички депозитни каси (пултни благајни со врменско отворање на дадена фиока)
 • Огноотпорни архивски орма

Многу е важно да ги заштитите Вашите скапоцености ( документи, пари, накит и сл.) од сите можни непријатности-катастрофи што би можеле да се случат – пожар, кражба. Од витално значење е да се чуваат Вашите непроценливи вредности во безбедносен сеф, без разлика дали сте дома или во канцеларија. Заштитата што може да ја обезбеди сефот е непроценлива. Важни документи, пари, накит и сл.  тешко се заменуваат и чувањето на таквите документи во добра состојба е многу паметна работа.

Заклучувањето на секој од сефовите се врши со помош на една брава со касов клуч, механичка комбинација или електронска брава, електронска Time Delay брава (временско одлагање на отворање на сефот).

Untitled design

Ценовник

Погледнете ја целосната листа

Види ценовник

Напишете коментар

Ние користиме колачиња за да ги персонализираме содржините и рекламите, да обезбедиме функции на социјалните медиуми и да го анализираме нашиот сообраќај. Ние, исто така, споделуваме информации за вашата употреба на нашата страница со нашите партнери за социјални медиуми, рекламирање и аналитика. View more
Cookies settings
Прифати
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Privacy Policy

What information do we collect?

We collect information from you when you register on our site or place an order. When ordering or registering on our site, as appropriate, you may be asked to enter your: name, e-mail address or mailing address.

What do we use your information for?

Any of the information we collect from you may be used in one of the following ways: To personalize your experience (your information helps us to better respond to your individual needs) To improve our website (we continually strive to improve our website offerings based on the information and feedback we receive from you) To improve customer service (your information helps us to more effectively respond to your customer service requests and support needs) To process transactions Your information, whether public or private, will not be sold, exchanged, transferred, or given to any other company for any reason whatsoever, without your consent, other than for the express purpose of delivering the purchased product or service requested. To administer a contest, promotion, survey or other site feature To send periodic emails The email address you provide for order processing, will only be used to send you information and updates pertaining to your order.

How do we protect your information?

We implement a variety of security measures to maintain the safety of your personal information when you place an order or enter, submit, or access your personal information. We offer the use of a secure server. All supplied sensitive/credit information is transmitted via Secure Socket Layer (SSL) technology and then encrypted into our Payment gateway providers database only to be accessible by those authorized with special access rights to such systems, and are required to?keep the information confidential. After a transaction, your private information (credit cards, social security numbers, financials, etc.) will not be kept on file for more than 60 days.

Do we use cookies?

Yes (Cookies are small files that a site or its service provider transfers to your computers hard drive through your Web browser (if you allow) that enables the sites or service providers systems to recognize your browser and capture and remember certain information We use cookies to help us remember and process the items in your shopping cart, understand and save your preferences for future visits, keep track of advertisements and compile aggregate data about site traffic and site interaction so that we can offer better site experiences and tools in the future. We may contract with third-party service providers to assist us in better understanding our site visitors. These service providers are not permitted to use the information collected on our behalf except to help us conduct and improve our business. If you prefer, you can choose to have your computer warn you each time a cookie is being sent, or you can choose to turn off all cookies via your browser settings. Like most websites, if you turn your cookies off, some of our services may not function properly. However, you can still place orders by contacting customer service. Google Analytics We use Google Analytics on our sites for anonymous reporting of site usage and for advertising on the site. If you would like to opt-out of Google Analytics monitoring your behaviour on our sites please use this link (https://tools.google.com/dlpage/gaoptout/)

Do we disclose any information to outside parties?

We do not sell, trade, or otherwise transfer to outside parties your personally identifiable information. This does not include trusted third parties who assist us in operating our website, conducting our business, or servicing you, so long as those parties agree to keep this information confidential. We may also release your information when we believe release is appropriate to comply with the law, enforce our site policies, or protect ours or others rights, property, or safety. However, non-personally identifiable visitor information may be provided to other parties for marketing, advertising, or other uses.

Registration

The minimum information we need to register you is your name, email address and a password. We will ask you more questions for different services, including sales promotions. Unless we say otherwise, you have to answer all the registration questions. We may also ask some other, voluntary questions during registration for certain services (for example, professional networks) so we can gain a clearer understanding of who you are. This also allows us to personalise services for you. To assist us in our marketing, in addition to the data that you provide to us if you register, we may also obtain data from trusted third parties to help us understand what you might be interested in. This ‘profiling’ information is produced from a variety of sources, including publicly available data (such as the electoral roll) or from sources such as surveys and polls where you have given your permission for your data to be shared. You can choose not to have such data shared with the Guardian from these sources by logging into your account and changing the settings in the privacy section. After you have registered, and with your permission, we may send you emails we think may interest you. Newsletters may be personalised based on what you have been reading on theguardian.com. At any time you can decide not to receive these emails and will be able to ‘unsubscribe’. Logging in using social networking credentials If you log-in to our sites using a Facebook log-in, you are granting permission to Facebook to share your user details with us. This will include your name, email address, date of birth and location which will then be used to form a Guardian identity. You can also use your picture from Facebook as part of your profile. This will also allow us and Facebook to share your, networks, user ID and any other information you choose to share according to your Facebook account settings. If you remove the Guardian app from your Facebook settings, we will no longer have access to this information. If you log-in to our sites using a Google log-in, you grant permission to Google to share your user details with us. This will include your name, email address, date of birth, sex and location which we will then use to form a Guardian identity. You may use your picture from Google as part of your profile. This also allows us to share your networks, user ID and any other information you choose to share according to your Google account settings. If you remove the Guardian from your Google settings, we will no longer have access to this information. If you log-in to our sites using a twitter log-in, we receive your avatar (the small picture that appears next to your tweets) and twitter username.

Children’s Online Privacy Protection Act Compliance

We are in compliance with the requirements of COPPA (Childrens Online Privacy Protection Act), we do not collect any information from anyone under 13 years of age. Our website, products and services are all directed to people who are at least 13 years old or older.

Updating your personal information

We offer a ‘My details’ page (also known as Dashboard), where you can update your personal information at any time, and change your marketing preferences. You can get to this page from most pages on the site – simply click on the ‘My details’ link at the top of the screen when you are signed in.

Online Privacy Policy Only

This online privacy policy applies only to information collected through our website and not to information collected offline.

Your Consent

By using our site, you consent to our privacy policy.

Changes to our Privacy Policy

If we decide to change our privacy policy, we will post those changes on this page.
Save settings
Cookies settings