СЕФОВИ ЗА ДОМА И КАНЦЕЛАРИЈА

CategoriesБлог

Без разлика дали е во домот, вашата канцеларија или на друго место, сефот може да биде паметна инвестиција.

Сефовите ги штитат вашите вредни предмети од кражба, пожар, и други оштетувања. Сефовите не само што се одличен начин за безбедно чување на сите скапоцености што сопственикот на куќата можеби сака да ги складира, но тие се одличен начин за складирање важни документи, спомени и лични предмети.

Некои предмети што можеби сакате да ги чувате во сефот вклучуваат:

 • Накит
 • Финансиски документи
 • Договори
 • Сертификати
 • Готовина или парични еквиваленти
 • Лични предмети

Идентификација, како што се изводи од матичната книга на родените и сл.

ECB-S сертификат

 

Повеќето модели од нашата палета на сефови SB, FRS, GARANT, GRANIT, се сертифицирани од ECB-S, германска организација која обезбедува водечка европска сертификација за сефови и кабинети отпорни на пожар и кражба. Ознаката ECB-S  – Оваа гаранција за квалитет е лесно препознатлива по ознаката за квалитет на јасно видлива метална плоча поставена на секој сертифициран сеф. Кај сигурносните и противпожарните сефови, металната плоча често се наоѓа на внатрешната страна на вратата.

Сефовите со сертификат ECB-S имаат оптимален сооднос цена-квалитет. Овие сефови во голема мера се издвојуваат од сефовите кои не се сертифицирани или оние со непознати сертификати.

ECB-S работи исклучиво со избрани лаборатории за тестирање во Европа. Само овие институции се способни да ги исполнат бараните стандарди за висок квалитет и на тој начин можат да издаваат ознака за квалитет што е во согласност со европските стандарди.

Ознаката за квалитет ECB-S гарантира дека нема да има непријатни изненадувања во случаи на оштетување. Осигурениците веруваат во гаранцијата за висок квалитет својствена за таквите сертифицирани производи. И осигурениците сè повеќе бараат сефови со сертифициран ECB-S.

Сеф со ECB-S сертификат, носи свои квалитети:

  • независно тестиран и сертифициран сеф
  • конзистентен и контролиран квалитет
  • оптимален сооднос цена/квалитет
  • гарантирано прифаќање од страна на осигурениците

BURGLARY RESISTANT SAFES – СЕФОВИ ОТПОРНИ НА ПРОВАЛУВАЊЕКРАЖБА

 

SB СЕРИЈА

 

 

 

Оваа серија е дизајнирана за да ги заштити документите и вредните предмети во случај на кражба.

БЕЗБЕДНОСНО НИВО: ECB-S сертификат, Отпорност при кражба, ниво S2 според EN 14450.

 • Дебелина на вратата – 30 mm.
 • Конструкција: двојни ѕидови
 • Заклучување во три насоки-страни со болтови
 • Заклучување обезбедено од напад- бушење- дупчење
 • Можност за анкерисување на под и задниот ѕид.
 • Боја: RAL 7035 (светло сива) или RAL 7024 (темно сива-антрацитна боја).
 • Брава/затворање: клуч / електронска брава

FIRE RESISTANT SAFES – СЕФОВИ ОТПОРНИ НА ПОЖАР – 60 МИНУТИ

FRS СЕРИЈА

 

 

FRS серијата е дизајнирана за да ги заштити документите и вредните предмети во случај на пожар со времетраење од 60 минути.

БЕЗБЕДНОСНО НИВО: ECB-S сертификат, Отпорност на пожар – LFS 60P според EN 15659.

Безбедното тело и вратата се произведени со два меѓузаварени ѕидови кои се полни со огноотпорен бетон.

 • Мртви болтови на страната на шарката
 • Дебелина на ѕид:
 • Дебелина на вратата: 95
 • Фиока (преграда) на извлекување
 • Можност за анкерисување на под.
 • Боја: RAL 7035 (светло сива), исто така достапна во RAL 7024 (сив графит).
 • Брава/затворање: клуч / електронска брава

FIRE AND BURGLARY RESISTANT SAFES – СЕФОВИ ОТПОРНИ НА ПОЖАР И КРАЖБИ

 

 

GARANT СЕРИЈА

 

 

 

GARANT серијата е дизајнирана за да ги заштити документите и вредните предмети во случај на пожар и кражба.

БЕЗБЕДНОСНО НИВО: ECB-S сертификат, Отпорност на пожар – LFS 60P според EN 15659, Отпорност при кражба – EN 1143-1, степен I.

Безбедното тело и вратата се произведени со два меѓузаварени ѕидови кои се полни со огноотпорни бетон.

 • Дебелина на врата – 110 mm
 • Дебелина на ѕидовите – 80 mm
 • Заклучување во три насоки-страни со болтови ( 8 болтови)
 • Заклучување обезбедено од напад- бушење- дупчење
 • Можност за анкерисување на подот.
 • Боја: RAL 7035 (светло сива), исто така достапна во RAL 7024 (сив графит).
 • Брава/затворање: клуч / електронска брава.

DEPOSIT SAFES AND SYSTEMS – ДЕПОЗИТИ СЕФОВИ И СИСТЕМИ

 

 

ASD (ASD-19, ASD-32) серијата е дизајнирана за да ги заштити документите и вредните предмети во случај на  кражба.

Депозитни сефови со – депонирање на Вашите банкноти без пристап до содржината на сефот.

БЕЗБЕДНОСНО НИВО: ECB-S сертификат,  Отпорност при кражба – EN 14450, степен S1

 

 • Вратите се обезбедени со цврсти челични плочи.
 • Тело со еден ѕид.
 • Заклучување во три насоки-страни со болтови (4 болтови)
 • Заштита против напад (anti-fishing)
 • Боја: RAL 7035 (светло сива), исто така достапен во RAL 7024 (сив графит)
 • Брава/затворање: клуч / електронска брава.

СЕФОВИ ЗА ОРЖЈЕ – СЕФОВИ ЗА ПУШКИ

 

СЕРИЈА ARSENAL

 

 

ARSENAL серијата е дизајнирана за чување на оружје, сефови за пушки. Различни модели за 3, 5, 6 и 7 пушки.

 • Отпорност на кражба, стандард EN 14450, степен S1.
 • Заклучување во три насоки-страни со болтови (4 болтови)
 • Заклучување обезбедено од напад- бушење- дупчење
 • Со внатрешен сеф за муниција
 • Анкерисување- прицврстување на под и ѕид
 • Боја: RAL 7035 (светло сива), достапна и во RAL 7024 (сив графит)
 • Брава/затворање: клуч / електронска брава

SAFES FOR HOME AND OFFICE – СЕФОВИ ЗА ДОМА И КАНЦЕЛАРИЈА

 

СЕРИЈА – Т

 

Серијата – T, Сефови за чување на документи и предмети.Погоден за дома, во канцеларија, хотели или продавници. Едноѕидни сефови, што може да се постават во мебел.

 • Дебелина на челик на предната плоча – 2,8 mm
 • Дебелина на ѕидовите на челик – 1,2 mm
 • Можност за анкерисување- прицврстување на под и задниот ѕид.
 • Боја: RAL 7035 (светло сива), исто така достапен во RAL 7024 (сив графит)
 • Брава/затворање: клуч / електронска брава

Погледнете го целосниот наш асортиоман на сефови на следниот линк: https://bit.ly/3uZuTwY


Подготвени сте да инвестирате во сеф за да ги заштитите вашите највредни работи, контактирајте  со стручниот тимот на Визард Системи. Јавете ни се уште денес (070 323 323 | wizard@wizard.com.mk ) за да можеме да ви помогнеме во изборот на сеф што одговара на вашите потреби и буџет.

Напишете коментар

Ние користиме колачиња за да ги персонализираме содржините и рекламите, да обезбедиме функции на социјалните медиуми и да го анализираме нашиот сообраќај. Ние, исто така, споделуваме информации за вашата употреба на нашата страница со нашите партнери за социјални медиуми, рекламирање и аналитика. View more
Cookies settings
Прифати
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Privacy Policy

What information do we collect?

We collect information from you when you register on our site or place an order. When ordering or registering on our site, as appropriate, you may be asked to enter your: name, e-mail address or mailing address.

What do we use your information for?

Any of the information we collect from you may be used in one of the following ways: To personalize your experience (your information helps us to better respond to your individual needs) To improve our website (we continually strive to improve our website offerings based on the information and feedback we receive from you) To improve customer service (your information helps us to more effectively respond to your customer service requests and support needs) To process transactions Your information, whether public or private, will not be sold, exchanged, transferred, or given to any other company for any reason whatsoever, without your consent, other than for the express purpose of delivering the purchased product or service requested. To administer a contest, promotion, survey or other site feature To send periodic emails The email address you provide for order processing, will only be used to send you information and updates pertaining to your order.

How do we protect your information?

We implement a variety of security measures to maintain the safety of your personal information when you place an order or enter, submit, or access your personal information. We offer the use of a secure server. All supplied sensitive/credit information is transmitted via Secure Socket Layer (SSL) technology and then encrypted into our Payment gateway providers database only to be accessible by those authorized with special access rights to such systems, and are required to?keep the information confidential. After a transaction, your private information (credit cards, social security numbers, financials, etc.) will not be kept on file for more than 60 days.

Do we use cookies?

Yes (Cookies are small files that a site or its service provider transfers to your computers hard drive through your Web browser (if you allow) that enables the sites or service providers systems to recognize your browser and capture and remember certain information We use cookies to help us remember and process the items in your shopping cart, understand and save your preferences for future visits, keep track of advertisements and compile aggregate data about site traffic and site interaction so that we can offer better site experiences and tools in the future. We may contract with third-party service providers to assist us in better understanding our site visitors. These service providers are not permitted to use the information collected on our behalf except to help us conduct and improve our business. If you prefer, you can choose to have your computer warn you each time a cookie is being sent, or you can choose to turn off all cookies via your browser settings. Like most websites, if you turn your cookies off, some of our services may not function properly. However, you can still place orders by contacting customer service. Google Analytics We use Google Analytics on our sites for anonymous reporting of site usage and for advertising on the site. If you would like to opt-out of Google Analytics monitoring your behaviour on our sites please use this link (https://tools.google.com/dlpage/gaoptout/)

Do we disclose any information to outside parties?

We do not sell, trade, or otherwise transfer to outside parties your personally identifiable information. This does not include trusted third parties who assist us in operating our website, conducting our business, or servicing you, so long as those parties agree to keep this information confidential. We may also release your information when we believe release is appropriate to comply with the law, enforce our site policies, or protect ours or others rights, property, or safety. However, non-personally identifiable visitor information may be provided to other parties for marketing, advertising, or other uses.

Registration

The minimum information we need to register you is your name, email address and a password. We will ask you more questions for different services, including sales promotions. Unless we say otherwise, you have to answer all the registration questions. We may also ask some other, voluntary questions during registration for certain services (for example, professional networks) so we can gain a clearer understanding of who you are. This also allows us to personalise services for you. To assist us in our marketing, in addition to the data that you provide to us if you register, we may also obtain data from trusted third parties to help us understand what you might be interested in. This ‘profiling’ information is produced from a variety of sources, including publicly available data (such as the electoral roll) or from sources such as surveys and polls where you have given your permission for your data to be shared. You can choose not to have such data shared with the Guardian from these sources by logging into your account and changing the settings in the privacy section. After you have registered, and with your permission, we may send you emails we think may interest you. Newsletters may be personalised based on what you have been reading on theguardian.com. At any time you can decide not to receive these emails and will be able to ‘unsubscribe’. Logging in using social networking credentials If you log-in to our sites using a Facebook log-in, you are granting permission to Facebook to share your user details with us. This will include your name, email address, date of birth and location which will then be used to form a Guardian identity. You can also use your picture from Facebook as part of your profile. This will also allow us and Facebook to share your, networks, user ID and any other information you choose to share according to your Facebook account settings. If you remove the Guardian app from your Facebook settings, we will no longer have access to this information. If you log-in to our sites using a Google log-in, you grant permission to Google to share your user details with us. This will include your name, email address, date of birth, sex and location which we will then use to form a Guardian identity. You may use your picture from Google as part of your profile. This also allows us to share your networks, user ID and any other information you choose to share according to your Google account settings. If you remove the Guardian from your Google settings, we will no longer have access to this information. If you log-in to our sites using a twitter log-in, we receive your avatar (the small picture that appears next to your tweets) and twitter username.

Children’s Online Privacy Protection Act Compliance

We are in compliance with the requirements of COPPA (Childrens Online Privacy Protection Act), we do not collect any information from anyone under 13 years of age. Our website, products and services are all directed to people who are at least 13 years old or older.

Updating your personal information

We offer a ‘My details’ page (also known as Dashboard), where you can update your personal information at any time, and change your marketing preferences. You can get to this page from most pages on the site – simply click on the ‘My details’ link at the top of the screen when you are signed in.

Online Privacy Policy Only

This online privacy policy applies only to information collected through our website and not to information collected offline.

Your Consent

By using our site, you consent to our privacy policy.

Changes to our Privacy Policy

If we decide to change our privacy policy, we will post those changes on this page.
Save settings
Cookies settings