Како “SMART” Домовите Ќе Го Променат Начинот На Кој Живееме

CategoriesБлог

Секогаш се случува кога не сме дома да си помислиме… Дали го исклучив телевизорот? Дали всушност ја заклучив влезната врата? Мали сомнежи почнуваат да се вртат во вашиот ум. . . Звучи познато? Ние го имаме Вистинското решение за вас!

Домашната автоматизација или smart home може да ви помогне да престанете да се грижите за тоа, само со брз поглед кон вашиот телефон или таблет, бидејќи сите уреди и апарати се поврзани едни со други и имате контрола врз нив.

Паметните домови и поврзаните уреди работат на сличен начин како и електрониката што ја користиме секојдневно. Во моментот кога сме поврзани со компјутер, можеме да ги преземеме, пристапуваме, споделуваме и складираме дигиталните информации на едно место. Хард дискот или cloud- от служи како мрежен центар, на кој не е тешко да се пристапи, да се складираат и споделат датотеки од сите уреди што можат да бидат овозможени за споделување на информации.

Ниту една апликација ниту контролен панел не се потребни за да се контролира сè: технологиите во паметниот дом се програмирани да работат заедно за да ги контролираат сите системи преку таблет или паметен телефон. На пример, паметниот дом може да ви каже што се случува во вашата куќа кога сте на работа или на одмор. Други кул паметни домашни трикови ја отклучуваат вратата кога ќе се приближите, загревајќи ја спалната соба пред да станете или ви даваат опција да креирате осветлување за секоја пригода и расположение…


ПОГЛЕДНЕТЕ ГИ ОПЦИИТЕ НА ДОМАШНА АВТОМАТИКА ВО ВИЗАРД СИСТЕМИ

Напишете коментар