Водич за почетници: Мрежни РАК Ормари

Водич за почетници: Мрежни РАК Ормари

CategoriesБлог

Водич за почетници за мрежни рак ормари

Сигурно сте кликнале на овој линк бидејќи сакате да купите некаков рак ормар, но не знаете ПОТОЧНО каков.

Можеби не знаете дали треба да биде стоечки или ѕиден? Загрижени сте за оние комплицирани длабочини и височини? Или можеби едноставно не знаете кој тип најдобро одговара за вас? Не грижете се, сега ќе ви објасниме!

ГЛАВНИТЕ ПАРАМЕТРИ НА ДИМЕНЗИИТЕ НА РАК ОРМАРИТЕ

Ширината е изразена во инчи.

Овој параметар најчесто е 19 “. Некои уреди, главно насочени за мали инсталации, може да користат ширина од 10 “, а некои за поголеми уреди може да бидат изградени во ширина од 21”, но тие се многу ретки.

Висината е изразена во U единици – номинална висина.

За стандардизација, висината на рак ормарите е дадена во единици U, кои може да се користат во секој ормар. 1U е 1,75 инчи, што е еднакво на 44,45 милиметри. Повеќето инсталирани ормари имаат висина од 1U до 4U, а знаејќи ги вкупните U-единици што ќе бидат потребни за вашите мрежни уреди, ќе ја добиете потребната висина. Потребно е сепак да се запамети дека U единиците ви даваат внатрешна висина на рак ормарот, а не надворешна или димензијата на рамката.

Надворешна висина или таканаречена вкупна висина – е тесно поврзана со конструкцијата на ормарот и може да биде различна за истата номинална висина, благодарение на различната опрема, како што се вентилаторите за ладење на покривот или тркалата.

Како и за другите надворешни мерења – длабочина и ширина, не постојат официјални стандарди – меѓутоа, поради функционалноста, постојат некои одредени големини што ги прават речиси сите производители.

Разликата помеѓу мрежни и серверски рак ормари е тоа што, мрежните рак ормари немаат перфорирани зидови. Уредите кои се ставаат во мрежните рак ормари, обично не генерираат толку топлина колку што се создава во серверските рак ормари.

ДТУ Визард Системи како главен дистрибутер на брендот RACKSIS во Македонија, ви ги препорачува нивните производи кои се на врвно ниво, поради професионалноста и вниманието кое го посветуваат при изработката на рак ормарите. Нивните производи се лесно достапни и можете да ги купите во нашиот изложбен салон каде има лагер од голем број на модели и величини.

Водич за почетници: Мрежни РАК Ормари

ПОГЛЕДНЕТЕ ЈА НАШАТА ПОНУДА НА РАК ОРМАРИ


ПОГЛЕДНИ

Напишете коментар