Се мислите дали да ставите безбедносен систем? Ве советуваме да ги прочитате овие ФАКТИ!

Ако сè уште се сомневате дали вашиот дом или семејство може да имаат корист од купување систем за безбедност во домот, прочитајте неколку од следниве факти:

-Приближно на секои 20 секунди се пријавува домашен пожар.

-Куќните пожари се третата водечка причина за фатални загуби во домовите.

-Секоја година пожарите убиваат повеќе луѓе отколку сите природни катастрофи во комбинација.

-39% од станбените пожари и 52% од станбените жртви од пожари се случуваат во домови без аларми за чад.

-70% од сите провали се случуваат во станбени имоти.

-На секои 14,5 секунди се пријавува грабеж.

-Повеќето провали се случуваат помеѓу 10 и 15 часот кога поголемиот дел од сопствениците на домови се на работа.

-8% од грабежите се извршени со пиштол според статистиката на криминалот на ФБИ.

-Поголемиот дел од провалниците влегуваат во домот преку влезната врата, задната врата и прозорците од првиот кат.

-Статистиката за криминал на ФБИ наведува дека во текот на 60% од пријавените провали, некој бил во домот.

-Само 13% од пријавените провали ги решава полицијата.

-Само 15% од вредните работи кои се украдени во некоја кражба некогаш ги вратила полицијата.

 

Разгледајте ги Нашите најдобри системи за безбедност на домот кои ќе ве штитат вас, вашето семејство и вашиот дом.