Micra – алармен систем детали

Micra - алармен систем

детали

Алармен систем

 

 

Безжичниот систем MICRA е дизајниран првенствено за заштита на  мали објекти. Можноста за користење на безжични детектори за движење и магнетни детектори обезбедува оптимална контрола на упад, додекa безжичните детектори за чад и поплави можат да обезбедат дополнителна безбедност. Работата на системот со далечински управувачи, безжичната тастатура или мобилниот телефон е едноставна и интуитивна.

Брза и едноставна инсталација, лесна конфигурација и интуитивна контрола се клучните предности на модулот MICRA.

Разновидност на апликацијата

Алармниот модул на MICRA ја должи својата разновидност на својата способност да работи  жичани детектори и безжични уреди на 433MHz. Ова овозможува брзо и едноставно градење на основен алармен систем без потреба од поставување кабли. Доколку е потребно, системот може да биде продолжен со помалку стандардни детектори со користење на стандардни жичани единици. Дополнително вградениот бафер за напојување со поддршка за батерија обезбедува континуирана заштита дури и при прекин на напојувањето од 230 V. MICRA системот е совршено прилагоден за заштита на мали објекти како трговски тезги, колиби, гаражи или мали работилници. Сепак, нејзиниот опсег на примена може да биде многу поширок. Благодарение на неговата компактна структура модулот обезбедува мобилност на системот секогаш кога е потребно. Ова го прави совршен за привремени системи за безбедност, на пр. на градилиштата.

Лесна инсталација и конфигурација

Благодарение на користењето на безжичната комуникација, инсталацијата на MICRA системот е исклучително лесна. Комплетен алармен систем може да се инсталира во рок од еден час. Конфигурацијата на модулот MICRA не бара вештини за програмирање на комплексни алармни контролни панели. За да го поставите модулот, доволно е да го поврзете на компјутер со соодветен кабел и да стартувате специјална софтверска програма. Софтверот овозможува брзо и лесно прилагодување на работата на модулот за локални потреби, на пр. програмирање телефонски броеви, додавање на нови детектори или конфигурирање уреди за далечинско управување.

Едноставна и интуитивна контрола

Секојдневната контрола на системот MICRA не може да биде полесна. Активирањето и деактивирањето може да се врши со безжичен далечински управувач – исто како во системот за аларм за автомобили. Ова ја прави обуката на идните корисници на системот многу кратки и ја минимизира веројатноста за грешки на корисникот. Истиот далечински управувач кој се користи за активирање или деактивирање на системот, исто така, може да се користи за повикување помош или далечинско отворање на портата.

Ако е потребна контрола на лозинката (како во случај на традиционални алармни системи), системот MICRA може да биде подобрен со безжична тастатура. Ова решение може да се цени во техничките капацитети кои треба да бидат достапни за разни тимови за одржување.
Вреди да се спомене единствената можност за контрола на системот преку мобилен телефон. Доволно е да испратите текстуална порака или да иницирате врска со бројот на модулот MICRA (таканаречен “CLIP”) за да го активирате или деактивирате системот.

Сигурна комуникација

Модулот MICRA е опремен со GSM/GPRS комуникатор кој не само што обезбедува известувања со текстуални пораки за настаните, туку исто така овозможува да се пренесуваат информации во центарот за следење на безбедносната компанија. Исто така е можно далечински да се контролира системот со текстуални пораки – не само активирање и деактивирање, туку и контрола на уреди поврзани со модулот, на пр. осветлување на градина или влезна порта. Уникатната карактеристика на MICRA е верификација на акустичен аларм – можност за слушање на настани на заштитена локација преку телефон. Ова овозможува далечинско оценување на причината за потенцијален алармен сигнал и избегнување на дополнителни трошоци настанати поради непотребна интервенција.

Аналогни влезови

Компатибилноста со аналоген влез обезбедува низа нови апликации за MICRA модулот. Благодарение на оваа функција, модулот може успешно да го надгледува работењето на разни индустриски уреди, особено уредите кои се наоѓаат во оддалечените технички згради. Модулот MICRA може да врши телеметриски функции, периодично пренесувајќи информации за вредностите на напонските сигнали на аналогни влезови. Покрај тоа, соодветно конфигурираниот модул MICRA може да испраќа известувања доколку се надминат критичните вредности на одредени параметри на процесот (на пример, температури, притисоци, брзини).

Сигурност и безбедност

Модулот MICRA, исто како и другите SATEL уреди, се карактеризира со врвен квалитет и идејни решенија за дизајн. Ова не само што гарантира сигурна работа, туку и соодветни нивоа на безбедност. Дигиталните безжични преноси со динамично менување на шифрирањето го спречуваат едноставниот сигнал за далечинско управување “фалсификување” и деактивирање на системот од страна на неовластено лице. Друг пример за користената технологија е автоматизирана дијагностика за клучните компоненти на системот, овозможувајќи системот да открие и да пријави, на пр. мрежа неуспеси или ако треба да се замени батеријата.

За ценовник влезете во полето - Интелегентни алармни системи

Напишете коментар

Ние користиме колачиња за да ги персонализираме содржините и рекламите, да обезбедиме функции на социјалните медиуми и да го анализираме нашиот сообраќај. Ние, исто така, споделуваме информации за вашата употреба на нашата страница со нашите партнери за социјални медиуми, рекламирање и аналитика. View more
Cookies settings
Прифати
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Privacy Policy

What information do we collect?

We collect information from you when you register on our site or place an order. When ordering or registering on our site, as appropriate, you may be asked to enter your: name, e-mail address or mailing address.

What do we use your information for?

Any of the information we collect from you may be used in one of the following ways: To personalize your experience (your information helps us to better respond to your individual needs) To improve our website (we continually strive to improve our website offerings based on the information and feedback we receive from you) To improve customer service (your information helps us to more effectively respond to your customer service requests and support needs) To process transactions Your information, whether public or private, will not be sold, exchanged, transferred, or given to any other company for any reason whatsoever, without your consent, other than for the express purpose of delivering the purchased product or service requested. To administer a contest, promotion, survey or other site feature To send periodic emails The email address you provide for order processing, will only be used to send you information and updates pertaining to your order.

How do we protect your information?

We implement a variety of security measures to maintain the safety of your personal information when you place an order or enter, submit, or access your personal information. We offer the use of a secure server. All supplied sensitive/credit information is transmitted via Secure Socket Layer (SSL) technology and then encrypted into our Payment gateway providers database only to be accessible by those authorized with special access rights to such systems, and are required to?keep the information confidential. After a transaction, your private information (credit cards, social security numbers, financials, etc.) will not be kept on file for more than 60 days.

Do we use cookies?

Yes (Cookies are small files that a site or its service provider transfers to your computers hard drive through your Web browser (if you allow) that enables the sites or service providers systems to recognize your browser and capture and remember certain information We use cookies to help us remember and process the items in your shopping cart, understand and save your preferences for future visits, keep track of advertisements and compile aggregate data about site traffic and site interaction so that we can offer better site experiences and tools in the future. We may contract with third-party service providers to assist us in better understanding our site visitors. These service providers are not permitted to use the information collected on our behalf except to help us conduct and improve our business. If you prefer, you can choose to have your computer warn you each time a cookie is being sent, or you can choose to turn off all cookies via your browser settings. Like most websites, if you turn your cookies off, some of our services may not function properly. However, you can still place orders by contacting customer service. Google Analytics We use Google Analytics on our sites for anonymous reporting of site usage and for advertising on the site. If you would like to opt-out of Google Analytics monitoring your behaviour on our sites please use this link (https://tools.google.com/dlpage/gaoptout/)

Do we disclose any information to outside parties?

We do not sell, trade, or otherwise transfer to outside parties your personally identifiable information. This does not include trusted third parties who assist us in operating our website, conducting our business, or servicing you, so long as those parties agree to keep this information confidential. We may also release your information when we believe release is appropriate to comply with the law, enforce our site policies, or protect ours or others rights, property, or safety. However, non-personally identifiable visitor information may be provided to other parties for marketing, advertising, or other uses.

Registration

The minimum information we need to register you is your name, email address and a password. We will ask you more questions for different services, including sales promotions. Unless we say otherwise, you have to answer all the registration questions. We may also ask some other, voluntary questions during registration for certain services (for example, professional networks) so we can gain a clearer understanding of who you are. This also allows us to personalise services for you. To assist us in our marketing, in addition to the data that you provide to us if you register, we may also obtain data from trusted third parties to help us understand what you might be interested in. This ‘profiling’ information is produced from a variety of sources, including publicly available data (such as the electoral roll) or from sources such as surveys and polls where you have given your permission for your data to be shared. You can choose not to have such data shared with the Guardian from these sources by logging into your account and changing the settings in the privacy section. After you have registered, and with your permission, we may send you emails we think may interest you. Newsletters may be personalised based on what you have been reading on theguardian.com. At any time you can decide not to receive these emails and will be able to ‘unsubscribe’. Logging in using social networking credentials If you log-in to our sites using a Facebook log-in, you are granting permission to Facebook to share your user details with us. This will include your name, email address, date of birth and location which will then be used to form a Guardian identity. You can also use your picture from Facebook as part of your profile. This will also allow us and Facebook to share your, networks, user ID and any other information you choose to share according to your Facebook account settings. If you remove the Guardian app from your Facebook settings, we will no longer have access to this information. If you log-in to our sites using a Google log-in, you grant permission to Google to share your user details with us. This will include your name, email address, date of birth, sex and location which we will then use to form a Guardian identity. You may use your picture from Google as part of your profile. This also allows us to share your networks, user ID and any other information you choose to share according to your Google account settings. If you remove the Guardian from your Google settings, we will no longer have access to this information. If you log-in to our sites using a twitter log-in, we receive your avatar (the small picture that appears next to your tweets) and twitter username.

Children’s Online Privacy Protection Act Compliance

We are in compliance with the requirements of COPPA (Childrens Online Privacy Protection Act), we do not collect any information from anyone under 13 years of age. Our website, products and services are all directed to people who are at least 13 years old or older.

Updating your personal information

We offer a ‘My details’ page (also known as Dashboard), where you can update your personal information at any time, and change your marketing preferences. You can get to this page from most pages on the site – simply click on the ‘My details’ link at the top of the screen when you are signed in.

Online Privacy Policy Only

This online privacy policy applies only to information collected through our website and not to information collected offline.

Your Consent

By using our site, you consent to our privacy policy.

Changes to our Privacy Policy

If we decide to change our privacy policy, we will post those changes on this page.
Save settings
Cookies settings