Автоматика за врати

Автоматика за врати

logo_site

 

Сакате да поставите приемна врата во деловниот објект за ограничување на пристап или пак сакате Вашиот двор да изгледа современо и модернистички?

Во тој случај Визард ги нуди сите решенија на едно место. Врати за деловен објект или Beninca лизгачки и крилни врати кои се отвараат лесно и едноставно со далечинско и сензори кои го детектираат движењето на Вашето возило.

Автоматиката за врати се дели на 3 категории – лизгачки врати, крилни врати и гаражни врати. Овие уреди служат за полесно и поедноставно секојдневие. Со притискање на копче на далечинскиот управувач или на вашиот телефон без никаков напор ќе ја отворите својата порта или капија на вашиот имот.

Го движиме вашиот свет

АВТОМАТИКА ЗА КРИЛНИ ВРАТИ


Автоматика за крилни врати е составена од пар мотори кои ја буткаат вратата (да отвора и затвора), напојување, сигнална сијаличка и далеченски управувач. Исто така овој систем може да се контролира и преку мобилен телефон. Моторите се со врвен Италијански дизајн и квалитет.

Мотори за крилни врати:

 

BENINCA KBOB3024
Кит за крилни врати со должина на крило до 3m:
-два мотори
-автоматика со вграден приемник за далечинско командување
-едно далечинско
-пар сигурносни фотоќелии
-лампа со трпкачко светло и интегрирана антена

 

BENINCA KBOB3024
Кит за крилни врати со должина на крило до 3m:
-два мотори
-автоматика со вграден приемник за далечинско командување
-едно далечинско
-пар сигурносни фотоќелии
-лампа со трпкачко светло и интегрирана антена

АВТОМАТИКА ЗА ВРАТИ НА ЛИЗГАЊЕ


Автоматика за лизгачки врати е едноставен и лесен систем за користење и истиот се состои од мотор кој ја бутка врата (отвора и затвора), напојување, шина, сигнална сијаличка и далеченски управувач. Исто така овој систем може да се контролира и преку мобилен телефон

 

BENINCA KPONY SCORR
КИТ за лизгачка врата до 350 kg:
– моторен погон PONY324 (24 VDC) со вградена автоматика и приемник за далечинско управување и систем за штедење на енергија (ESA SYSTEM)
– едно далечинско
– пар сигурносни ќелии PUPILLA.F

 

BENINCA KMS5.P
КИТ за лизгачка врата до 500 kg:
– моторен погон KBULL со вградена автоматика и приемник за далечинско командување;
– едно далечинско;
– пар сигурносни келии;
– лампа со трепкачко светло и антена.
Self locking electromechanical operator suitable for residential use; Vertical and horizontal fixing positions adjustable; Power supply: 230 Vac (50-60Hz); Motor supply: 230 Vac; Max absorbed current: 1,6 A; Max Thrust: 390 N; Opening speed: 11 m/min; Protection level: IP44; Operating temperature: -20°C – 50°C

 

BENINCA KBULL8M
КИТ за лизгачка врата до 800 kg:
– моторен погон KBULL со вградена автоматика и приемник за далечинско командување;
– едно далечинско;
– пар сигурносни келии;
– лампа со трепкачко светло и антена.
Power supply: 230 Vac; Motor supply: 230 Vac; Max absorbed current: 2,6A; Max Thrust: 940 N; Opening speed: 10.5 m/min; Protection level: IP44; Operating temperature: -20°C – 50°C

 

BENINCA BULL10M
Мотор за лизгачка врата до 1000 kg:
Power supply: Vac 230 ; Motor supply: Vac 230 ; Max. absorbed current: 1,6 A ; Thrust: 1000 N ; Opening speed: 10,5 m/min ; Operation cycle: 40% ; Protection level: IP44 ; Operating temp.: -20°C ~+50°C ; Max gate weight: 1000kg ; Magnetic limit switches: No ; Weight: 18,7 kg

BENINCA BULL20M.S
Мотор за лизгачка врата до 2000 kg:
Power supply: 230 Vac (50-60Hz); Motor supply: 230 Vac ; Max absorbed current: 2.9 A ; Max Thrust: 1667 N ; Opening speed: 10.5 m/min ; Operation cycle: 40% ; Protection level: IP44 ; Operating temperature: -20°C ~+50°C ; Max gate weight: 2000kg ; Magnetic limit switches: YES ; Weight: 21.6 kg

АВТОМАТИКА ЗА ВРАТИ ОД ГАРАЖИ


Автоматика за гаражни врати е едноставен и лесен систем за користење и истиот се состои од еден мотор кој ја влече вратата (отвора и затвора), напојување, сигнална сијаличка и далеченски управувач. Исто така овој систем може да се контролира и преку мобилен телефон.

 

BENINCA JM.4ESA KIT + PTCL4 RAIL
Кит за гаражна повеќеделна-сегментна врата + шина од 3,5м
-Сила на влечење 1200N; Напојување 24V DC
-мотор со вградена автоматика
-двоканален далечински командер

-3m крак со каиш
Можност за надоградба со backup батерии за работа и при прекин на ел. енергија ; push & flip систем за лесен пристап до контролната единица

Ценовникот можете да го најдете во категоријата „КОНТРОЛА НА ПРИСТАП“ (линк).

Напишете коментар