Топ 5 придобивки од користење на IP-камери со Pan-Tilt-Zoom

Топ 5 придобивки од користење на IP-камери со Pan-Tilt-Zoom

CategoriesБлог

Брзо одговорете: Имате голем простор за покривање и не сакате да инсталирате 2 или 3 камери. Што ќе направите?

Првата мисла во вашата глава беше веројатно да купите “широкоаголна камера”. Секако, тоа е изборот на многу сопственици на куќи или сопственици на бизниси.

Камерите со широк агол, на пример, fisheye(панорамски камери) или PTZ CCTV / IP камерите се користат во големи реони како раскрсници, магацини, паркинзи, стадиони, музеи, концертни сали и сл.

Што се IP PTZ камери?

PTZ IP камера претставува IP-безбедносна камера со двонасочен зум, вообичаено изгледа како PTZ мини куполна камера или speed domе PTZ камера која може да се ротира хоризонтално и вертикално, како и да зумира или одзумира за да се видат ситните детали.

Нејзиното роботско движење – направо или наклонето, се напојува со вграден мотор, кој може да се контролира преку софтвер или апликација.

Можноста за зумирање е возможна затоа што PTZ камерата е безбедносна камера со варифокални леќи, која ви овозможува да ја прилагодите фокусната должина за да го промените полето на гледање.

Зошто да купите и да користите PTZ IP безбедносни камери

Постојат многу придобивки од користењето на отворена безбедносна камера со HD панорамски-зум. HD IP PTZ камерите се користат на големи површини, како што се предна врата, двор, паркинг, одвоена гаража, преден трем, ограден двор, патека, магацин, работилница, пристаниште и сл. Погледнете во 5 од многуте причини зошто треба да користите PTZ IP камера!

Причина 1. Опфаќа големи површини

PTZ камерите за видео надзор може да се ротираат хоризонтално и вертикално за да покријат големи површини.

Причина 2. Зумирајте за да ги видите малите детали

PTZ IP камерите за видео надзор можат да зумираат и да гледаат ситни детали преку мобилни апликации, десктоп софтвер или веб прелистувачи. На пример, HD PTZ IP камера инсталирана на втор кат насочена кон улицата, може да зумира за да видат автомобили што се движат по улицата, дава добар приказ за лицата што одат по улицата или идентификува регистарски таблици на возила што се паркираат надвор.

Причина 3. Автоматско ротирање и снимање на PTZ IP камери

Една од најголемите придобивки на PTZ камерите е нивната опција PTZ Tour / Cruise / Patrol; со помош на која можете да дефинирате област по која PTZ-камерите ќе патролираат автоматски и постојано со одредена брзина.

Причина 4. Флексибилност при поставеноста

Флексибилноста на PTZ камерата овозможува таа да се насочи кон областите што сакате да ги следите, односно да ја наместите во една позиција а ќе имате многу опции за гледање, без потреба рачно да ја преместите камерата.

Причина 5. Заштеда на трошоци од инсталација

Бидејќи една PTZ безбедносна камера е доволна за да ги покрие поширока област, со тоа ќе ги намалите потребите за инсталирање на уште една камера за надгледување, што пак ќе ги намали проблемите и трошоците за инсталација на истите.

Напишете коментар