Топ 5 придобивки од користење на IP-камери со Pan-Tilt-Zoom

Брзо одговорете: Имате голем простор за покривање и не сакате да инсталирате 2 или 3 камери. Што ќе направите? Првата мисла во вашата глава беше веројатно да купите “широкоаголна камера”. Секако, тоа е изборот на многу сопственици на куќи или ...

Фиксна или вари-фокална леќа(објектив)? Што да изберете?

Да го одберете правилниот вид на леќа која ви треба за безбедносната камера не е толку тешко за разлика од порано. Бидејќи поголемиот дел од безбедносните камери денес имаат интегриран објектив, многу работи зависат токму од изборот на објективот. Сепак, ...

4 Неверојатни Работи Кои Smart H.265+ Може Да Ги Направи

Ги повикуваме сите љубители на технологијата! Знаеме дека некои од вас се интересираат за тоа како, точно, оптимизираниот кодек за компресија на Dahua, SmartH.265 + работи. Еве четири иновативни работи што тој кодек прави за да го намали времето на ...

Зошто ни е потребен домашен безбедносен систем?

Кога ќе го погледнете семејството и вашиот дом, знаете дека сакате да бидат безбедни и секогаш надвор од опасност. Кога заминувате на работа, очекувате да се вратите на семејство кое е насмеано и дом што е безбеден. Но, како што велат, надежта не е и не ...

Вовед во видеодомофонија – Опции на “DAHUA”

Видеодомофоните овозможуваат на лесен начин да видите кој е на вашата врата без да мора да отворите или да се приближите до вратата. Тие снимаат видео кога се притиска вратата и обично нудат двонасочна аудио комуникација која ви овозможува да зборувате со ...

Како AI-вештачката интелигенција го менува функционирањето на видео надзорот?

Вештачката интелигенција (АI) е во подем во последно време. Можеби поврзаноста околу видео надзорот со вештачка интелигенција e збунувачкa, но придобивките се јасни. Вештачката интелигенција за видео надзор користи компјутерски софтверски програми кои ги ...

Како “SMART” Домовите Ќе Го Променат Начинот На Кој Живееме

Секогаш се случува кога не сме дома да си помислиме… Дали го исклучив телевизорот? Дали всушност ја заклучив влезната врата? Мали сомнежи почнуваат да се вртат во вашиот ум. . . Звучи познато? Ние го имаме Вистинското решение за вас! Домашната ...

Видео надзор – типови и разлики помеѓу нив

    Aналоген видео надзор Стандардниот видео надзор кој е најдолго присутен на пазарот и се уште е најчесто инсталиран на домашниот пазар е аналогниот и тоа токму поради ниско прифатливата цена.Аналогниот видео надзор се состои од аналогни камери кои се ...

ПРЕДНОСТ НА “IP” НАД “АНАЛОГНИТЕ СИСТЕМИ” ЗА ВИДЕО НАДЗОР

Предноста на IP над аналогните CCTV камери е очигледна пред се во однос на подобриот квалитет на сликата. На крај, намената на системот на видео надзор е јасно да се забележи се што се случува. Сте слушнале ли некогаш дека некој е фатен и препознаен при ...

Технологијата што не спие – IoT (Интернет на нештата)

Интернетот на нештата, или како што му е официјалната кратенка IoT, полека навлезе во секој сегмент од нашите животи. Фразата “Internet of Things” за првпат е употребена од Кевин Аштон, во 1999 година, како наслов на презентацијата која ја одржал во ...