Контрола на пристап

Контрола на пристап

Контрола на пристап

Karakteristikat e përgjithshme të sistemeve të kontrollit të qasjes

Një sistem i kontrollit të qasjes i zbatuar në një kompani lejon përcaktimin e saktë të rregullave për qasjen në staf për të ndarë lokalet. Kjo lejon për të zbutur rrezikun e humbjes së pasurive materiale, si dhe qasjen e paautorizuar në informacionin konfidencial dhe të klasifikuar. Sistemi i kontrollit të qasjes përdoret gjerësisht në banka, qendra tregtare, shkolla, aeroporte, zyra, etj. Sistemi funksionon duke lejuar disa persona të hyjnë në një derë nga një zyrë, një depo, duke përdorur një ashensor etj, për një periudhë të caktuar e kohës. Çdo kalim i atij personi regjistrohet automatikisht. Identifikimi personal mund të përdoret: Karta, mbajtëse çelësash, gjurmë gishtash ose kodi pin.

Biznisi kancelarii bolnici

Si një element i sistemeve të sigurisë elektronike, sistemi i kontrollit të qasjes plotëson në mënyrë të përkryer sistemin e zbulimit të ndërhyrjeve. Sistemi modern i kontrollit të qasjes duhet gjithashtu të kufizojë qasjen e personave të paautorizuar në vende të caktuara në ambientet ku personat e autorizuar janë të pranishëm në zonën e mbrojtur. Kjo është një zgjidhje alternative për sistemet tradicionale të kontrollit të qasjes mekanike të bazuara në çelësat e zakonshëm. Funksionaliteti i kontrollorëve të bazuar në mikroprocesorë është shumë më i gjerë sesa sistemet e zgjeruara të master-it. Softueri i dedikuar i siguron administratorëve një metodë të shpejtë dhe të thjeshtë për përzgjedhjen e njerëzve të përfshirë në sistem, duke krijuar një skicë të kalimeve dhe duke siguruar akses. Kjo është një nga arsyet pse investitorët po përdorin mirë aftësitë e tyre.

MODELET E SISTEMEVE TË KONTROLLIT TË QASJES

SATEL ACCO NET

Sistemi Evropian i Kontrollit të Qasjes

ACCO NET është një sistem i ri i kontrollit të qasjes nga prodhuesi SATEL. Komponentët kryesorë të kësaj zgjidhjeje janë: softueri ACCO server dhe panelet e kontrollit ACCO-NT. ACCO-KP janë kontrollues derë, të cilët lidhin lexuesit për të identifikuar përdoruesin. Falë funksionalitetit të saj të gjerë, metodave intuitive të menaxhimit dhe fleksibilitetit në ndërtimin dhe zgjerimin e strukturës së sistemit, ACCO NET plotëson kërkesat e ndërmarrjeve të mëdha dhe të mesme multi-departamentale, të tilla si zinxhirët e shitjes me pakicë, degët e bankave, klientët e qendrave të shërbimit dhe institucione të tjera. Lehtësia e përdorimit të sistemit është e garantuar nga aplikacioni i internetit ACCO-WEB, i cili është gjithashtu i disponueshëm përmes shfletuesit të internetit. Ky mjet ju lejon të kontrolloni sistemin nga kudo në botë, si nga kompjuterët desktop ashtu edhe nga pajisjet mobile.

Avantazhet e sistemit të kontrollit të qasjes ACCO e bëjnë atë një produkt tërheqës për kompanitë dhe institucionet që synojnë të mbikëqyrin lëvizjen e personave në zonat e mbrojtura. Karakteristikat e ofruara nga modulet ACCO u mundësojnë përdoruesve të saj të zgjedhin zgjidhje të përshtatshme për kërkesat e lokaleve të kontrolluara.

DAHUA

Sistemi i Kontrollit të Qasjes

Dahua

Zgjidhja e kontrollit të qasjes së DAHUA përdoret gjerësisht në banka, qendra tregtare, shkolla, aeroporte, zyra, etj. DAHUA ofron një gamë të gjerë të kontrollorëve, lexuesve dhe printerëve inteligjentë. Zgjidhjet mbështesin të drejta specifike për qasje në dyer të ndryshme nga njerëz të ndryshëm. Autorizimi i përdoruesve është baza për funksionimin e sistemit të kontrollit të qasjes. Metoda më e përdorur e autorizimit përfshin kartat e kontaktit që janë identifikuesit e vetëm të përdoruesit në sistem. Një metodë tjetër autorizimi përfshin futjen e një fjalëkalimi në tastierat e terminalit që eliminon nevojën për të kryer identifikues fizik. Në aplikacionet që kërkojnë nivelet më të larta të sigurisë, është e mundur që të përdoren të dy metodat e mësipërme në të njëjtën kohë. Në këtë konfigurim,

Screenshot_2